bydlíme vedle sebe a ještě jsme nerezignovali

tyto stránky vznikly z naděje, že „naše“ domy by se mohly stát našimi domovy a domovy našich dětí a pro tuto naději stojí za to něco hodně obětovat.

Kdybychom nebyli přesvědčeni, že je to dobré nejen pro nás, ale i pro naše okolí a naše město, nešli bychom do toho, nesnažili se upozornit na naši sitauci a vysvětlit ji. My jsme ti, kteří zůstali na stole, když se politici dohodli, že budou hrát jinou hru. To co se stalo nám, se zítra může stát i Vám.  Peníze a majetky se získávají snáze jiným způsobem.

Ivo Ondračka, mluvčí občanské iniciativy

4 komentáře u „bydlíme vedle sebe a ještě jsme nerezignovali

  1. DOUFAM ŽE SE DOMY PRODAJI JAK BYLO DOHODNUTO KDYŽ SE PRODAJI PŘEKUPNIKUM CO SE ZA PAR LET STANE DOMY BUDOU ZDEVASTOVANY A BYTY VYBYDLENY PODIVEJTE SE CO SE DĚJE OKOLO A POCHOPITE MY JAKO NYNĚJŠI BYDLICI SE O DOMY A BYTY BUDEME STARAT VE VLASTNIM ZAJMU

  2. Celé roky se s domy nic nedělalo. Nájem jsme platili jako nájemníci v domech opravených i z našich peněz nájemného . Zatím co v nezateplených a bez plastových oken jsme museli doplácet velké částky za teplo, jiní nájemníci ušetřili. Tak kde je ta spravedlnost pro všechny nájemníky.
    Není mi jasné, proč by se měli měnit pravidla, když se pro minulé odkupy a ( myslím tím za vládnutí všech minulých politických stran ) pravidla nemusely měnit.

  3. já myslím, že když ten bytový fond tak vydělává, jak říká paní dobrá hospodářka, tak by bylo fajn, aby nejen každý dům měl svůj plán oprav a modernizací, ale také pověřenou osobu z nájmeníků, ktrá by kotrolovala (za refundací mzdy) výdaje na opravy a údržbu baráku, jetli nejsou zbytečně velké nebo naopak málo kvalitní… že bychom žili v hezkém prostředí, jistě má majitel právo na zisk, ale snad to má své hranice-

  4. Vážení spoluobčané, nájemníci městských bytů.

    Věřte mi, že plně chápu Vaše pocity ze zastavení privatizace bytových domů – spoustě Vám podobných přistály do klína nemovitosti za cenu (obvykle) násobně nižší než je cena obvyklá na trhu nemovitostí. Na Vás zatím nedošlo a máte z tohoto titulu právo cítit křivdu.

    Jako jeden z Vás, obyvatel města Brna, který však svůj byt musel koupit za cenu tržní, za vlastní prostředky ho opravit, jako člen výboru SVJ vložit spoustu energie a času do zajišťování věcí společných a nakonec za vlastní peníze členů SVJ (tedy i mé) celý dům opravit, Vám však musím nastavit zrcadlo ukazující „vnější“ pohled na otázku privatizace městského majetku.
    Městský majetek je majetek můj i Váš, rovným dílem. Jeho privatizací si město jednorázově vylepší cash-flow, ale aktiva poklesnou. Pokud město neprodává za tržní cenu, je to pro mne jako pro „společníka“ této „firmy“ jev neblahý, jednoznačně negativní. Něco, co je věcí společnou (tedy i mojí) jisté hodnoty, se stane věcí soukromou (tedy již nikoliv i mojí). Veškeré budoucí zisky z tohoto majetku tedy již nebudou i mé, nebudou moci být využívány i k mímu prospěchu. Proto bych byl velmi opatrný s privatizací městkého mějektu i kdyby probíhala za ceny tržně obvyklé. Zcizovat městský majetek za ceny nižší pak považuji za exemplární příklad nespravedlivého přerozdělování majetku. Z jakého titulu by se mělo Vám dostat té výhody nabytí majetku pod tržní cenou? Už to, že bydlíte v městkém bytě za netržní nájemné je výhodou oproti lidem, kteří bydlejí za tržní nájemné. Už to, že by Vám byl byt nabídnut k prodeji za tržní cenu, by bylo výhodou. Ale proč mám jako občan tohoto města podporovat prodej společného majetku Vám? Protože jste si to „odbydleli“? Směšný důvod. Pokud chcete bydlet ve svém a zastavení privatizace za nespravedlnost vůči Vám, kupte si byty za tržní ceny a přenechejte bydlení v městských bytech těm, komu by mělo být primárně určeno – sociálně slabším, kteří si vlastní bydlení nebo tržní nájemní bydlení nemohou dovolit.

    A nyní mne račte kamenovati.

Komentáře nejsou povoleny.